Nederlandse bedrijfsleven kwetsbaar voor online dreigingen

Volgens de CSR, oftewel Cyber Security Raad, is het Nederlandse bedrijfsleven niet goed op de hoogte van de online dreigingen voor hun onderneming. De organisatie spreekt zelfs over ‘een ernstig tekort aan cybersecurity informatie’. Het is van groot belang dat organisaties snel actie ondernemen om de online beveiliging te verbeteren.

Dat deze opmerkingen niet overdreven zijn, blijkt wel uit de impact van recente cyberaanvallen. Zo hebben de ransomware ‘Wannacry’ en de cyberaanval ‘Petya’ veel schade veroorzaakt bij bedrijven en particulieren. Vooral bedrijven met verouderde software, zoals ziekenhuizen, werden het slachtoffer van de aanvallen.

De Cyber Security Raad adviseert het bedrijfsleven om voortaan informatie over digitale dreigingen met elkaar te delen. Zij raden aan om dit te doen via een Digital Trust Centre, een informatiepunt dat het doorgeven van dreigingen makkelijker moet maken. Ook moet het volgens de CSR makkelijker worden om aangifte te doen van online criminaliteit. Op deze manier krijgt de Nederlandse overheid meer inzicht in de daadwerkelijke omvang van de online dreiging in ons land.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *